Chat with us, powered by LiveChat

Întrebare: Unde se obține certificatul de deces?

Răspuns: Certificatul de deces se obține la primăria localității pe raza căreia a avut loc decesul. În cazul în care decesul a survenit într-o localitate mai mică, este posibil ca defunctul să fie transportat la o cameră funerară sau morgă dintr-o altă localitate. Și în acest caz, certificatul de deces se obține în localitatea în care s-a produs decesul, nu în cea în care se află defunctul.

Pentru obținerea certificatului de deces, trebuie să vă adresați serviciului de Stare civilă – Biroul decese. De asemenea pe baza acestor documente se poate merge la autoritățile consulare ale României din teritoriul unde a avut loc decesul în vederea eliberării unui certiifcat de deces românesc.

Întrebare: Ce documente prezint?

Răspuns: În general, se solicită: certificatul constatator (certificatul medical de deces); actele de stare civilă ale defunctului (uneori în original și traducere); cartea dumneavoastră de identitate.

De asemenea, pentru a obține certificatul de deces trebuie să completați o declarație de deces, care cuprinde, în general, următoarele informații :

informații legate de defunct: numele și prenumele defunctului; data și locul nașterii; data și locul decesului; ultimul domiciliu; profesia;

informații legate de familie:

– numele și prenumele tatălui defunctului; adresa și profesia, dacă sunt în viață (în caz contrar, se menționează „decedat”);

– numele și prenumele mamei defunctului; adresa și profesia, dacă sunt în viață (în caz contrar, se menționează „decedat”);

– uneori, informații legate de copiii defunctului.

Întrebare: Ce solicit exact?

Răspuns: Solicitați un extras de act de deces, în limba țării emitente, și un extras de deces multilingv, adică un certificat de deces internațional. Acesta din urmă poate fi folosit în România fără traducere.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție la Omega Repatriere Decedați:

00 40 757 102 103

Informațiile de aici au un caracter general și non-contractual. Pentru informații actualizate, precise și personalizate, vă rugăm să vă adresați instituțiilor abilitate. Accesând această pagină sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului nostru (pentru mai multe detalii, accesați secțiunea Termeni și condiții).