Intrebari frecvente

Intrebari frecvente cu privire la repatriere

Cît costă serviciul de repatriere decedați? Cum se calculează?

Răspuns : La întocmirea devizului pentru serviciul de repatriere decedați ținem cont de distanța pe care se face transportul funerar și de dificultatea cazului, dar și de solicitările dumneavoastră. Ne străduim să realizăm serviciul de repatriere decedați la prețuri corecte. Pentru un deviz personalizat, pe ruta pe care o doriți, contactați-ne la 004 0757 102 103 și vă vom da mai multe detalii.

De ce să fac repatrierea cu Omega Repatriere Decedați?

Răspuns: Omega Repatriere Decedați are o experiență îndelungă în domeniul repatrierilor și lucrează în mod curent cu autoritățile străine în vederea repatrierii cetățenilor români decedați în străinătate. De asemenea, Omega Reptriere Decedați este focalizată pe nevoile dumneavoastră, oferindu-vă deoptrivă informațiile necesare și serviciile de care aveți nevoie. Autovehiculele noastre funerare sunt verificate și autorizate în Franța, pentru domeniul funerar.

În plus, Omega Repatriere Decedați este localizată aproape de frontiera de Vest a României și deci aproape de rețeaua de șosele care ne face să scurtăm timpii de reacție pentru a ajunge în țara și în localitatea în care suntem solicitați.

Cineva din familia mea a decedat în Franța. Am aflat că numai firmele autorizate de autoritățile franceze pot să opereze repatrieri din Franța. Dețineți autorizațiile necesare ca să o puteți repatria?

Răspuns: Da, informația pe care ați aflat-o este corectă. Pentru a asigura calitatea serviciilor funerare, autoritățile franceze nu permit oricărui operator din România să facă repatrieri din Franța. Omega Repatriere Decedați este abilitată de poliția franceză să opereze pe teritoriul Franței. De asemenea, Omega Repatriere Decedați deține autovehicule funerare autorizate de autoritățile franceze pentru serviciul de repatriere decedați.

Mi s-a spus de la morgă că am nevoie de un sicriu special pentru repatrierea rudei mele. E adevărat? De unde îl pot cumpăra?

Răspuns: Da, transportul funerar internațional se face cu un sicriu special (sicriu pentru transport internațional), conform unor norme precise. Ne ocupăm de acest detaliu.

Cât de repede puteți veni?

Răspuns: Ne străduim să ajungem cât se poate de repede. Ca să ne putem ocupa de toate demersurile, ne dorim să ajungem dimineața, în măsura posibilului. Prin urmare, vă rugăm să ne contactați ca să putem stabili detaliile transportului.

Pentru că suntem localizați aproape de frontiera de Vest a României, suntem aproape de rețeaua de drumuri și autostrăzi din Uniunea Europeană.

Primesc factură?

Răspuns: Da, firește! Operatorul funerar care realizează serviciul de repatriere decedați este obligat să elibereze factură, pentru toate prestațiile. Numai în baza facturii, veți putea, după caz, solicita: ajutorul de deces de la casa de pensii; rambursarea costurilor repatrierii de la asigurători. Dacă sunteți o persoană juridică, factura vă va ajuta să vă deduceți cheltuielile.

Dacă operatorul funerar își oferă serviciile fără să vă emită factură, ar trebui să vă puneți întrebări atât cu privire la profesionalismul operatorului respectiv, cât și cu privire la valorile acestuia.

Mă aștept la decesul cuiva drag, în străinătate. De ce documente am nevoie în momentul în care se întâmplă decesul?

Răspuns: Pentru a demara procesul de repatriere, aveți nevoie de: (1) Actele de stare civilă ale persoanei care trebuie repatriate; (2) Documentele eliberate de medicul care constată decesul (de regulă, certificat medical de deces și certificat de non-contagiune), indiferent dacă decesul are loc în mediu spitalicesc, acasă sau în altă parte. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați PAGINA DEDICATĂ DOCUMENTELOR NECESARE ÎN CAZ DE DECES ÎN STRĂINĂTATE.

Celelalte informații vi le dăm noi, având în vedere că demersurile variază în funcție de țara în care se află persoana care trebuie repatriată. Pentru aceste informații, sunați-ne la 004 0757 102 103.

Ce fac după ce sicriul ajunge acasă, în România?

Răspuns: În baza documentelor de repatriere, obțineți adeverința de înhumare de la primăria localității pe raza căreia va avea loc înhumarea. Veți preda adeverința de înhumare, în original, la administrația cimitirului în care are loc înhumarea (dacă înmormântarea are loc într-un oraș) sau preotului care oficiază înmormântarea. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați PAGINA DEDICATĂ DEMERSURILOR DE EFECTUAT DUPĂ REPATRIERE.

Am nevoie de certificat de deces românesc, dat fiind că am deja un certificat de deces străin?

Răspuns: Pentru înmormântare, nu. Totuși, veți avea nevoie de acesta ulterior, în vederea altor demersuri legale, ca de pildă pentru succesiune (moștenire) sau obținerea ajutorului de deces. Vă sfătuim să vă ocupați de obținerea lui după înmormântare. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați PAGINA DEDICATĂ DEMERSURILOR DE EFECTUAT DUPĂ REPATREIRE.

Întrebare: Am nevoie de un certificat de deces românesc, dar trebuie să mă întorc în străinătate imediat după înmormântare. Ce-i de făcut?

Răspuns: În acest caz, puteți solicita certificatul de deces românesc la CONSULATUL din zona în care locuiți în străinătate. Totuși, trebuie să știți că taxele consulare sunt, în general, mai mari decât cele percepute de primăriile din România.

Cu ce mașini realizați repatrierea?

Răspuns: Autovehiculele pe care le folosim pentru repatriere decedați sunt autovehicule autorizate de autoritățile franceze în vederea acestui scop, conform normelor franceze și internaționale. Ele sunt autovehicule închise, fără vizibilitate în spațiul în care se transportă sicriul, pentru a asigura discreția transportului pe distanțe mari. Din acest motiv, autovehiculele pentru repatriere decedați diferă de autovehiculele destinate procesiunilor funerare (autovehicule de paradă), care circulă cu viteze mici și sunt deschise, în așa fel încât sicriul să poată fi văzut.

Mi-a murit cineva drag în străinătate, dar eu locuiesc în România și nu cunosc limba de acolo. Ce să fac?

Răspuns: Dacă doriți să aduceți în țară persoana care vă e dragă, dar nu puteți lua legătura cu spitalul la care se află în Franța, Belgia, Germania, Austria sau Ungaria, echipa noastră poliglotă vă stă la dispoziție și va încerca să ia legătura cu spitalul sau operatorul funerar la care se află depus corpul.

Mai am o întrebare, dar nu am găsit răspunsul aici. Pe cine să întreb?

Răspuns: Dacă aveți o altă întrebare referitoare la serviciul de repatriere decedați, contactați Omega Repatriere Decedați la numărul de mai jos. Vă oferim consultanță gratuită.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție la Omega Repatriere Decedați:

00 40 757 102 103

 • Recomand cu toata caldura.

  thumb Lia Florut
  25 noiembrie 2019

  Servicii excelente! Am folosit compania pentru repatrierea tatalui meu din Belgia, iar compania a intermediat procesul extraordinar. Multumim pentru sprijinul acordat in acele momente tragice pentru familia noastra!

  thumb Dana Ureche
  25 noiembrie 2021

  Profesionalism și compasiune.

  thumb Ramona Tudor
  25 iulie 2022
 • Recomandăm cu toată încrederea! Mulțumim pentru tot sprijinul acordat, pentru empatie, implicare, promptitudine! Repatrierea din Belgia, documentația, asigurarea cheltuielilor auxiliare, vestimentația, comunicarea continuă, totul a fost asigurat cu deosebită implicare!

  thumb Departament Office
  25 aprilie 2022

  Recomand cu incredere. Sunt niște oameni minunați! Încă odată va mulțumesc din tot sufletul!

  thumb Florin-Gabriel Cotcoruș
  25 noiembrie 2020

  Seriozitate maxima din partea companiei nota 10+.. mulțumim mult!!

  thumb Gabriel Nastase
  25 noiembrie 2021
 • O firmă foarte serioasa cu oameni minunați și cu suflet mare ! Le mulțumesc pentru tot sprijinul fizic și moral ce ni l-au oferit ..apelați cu încredere la aceasta firma .nu veți fi dezamăgiți !

  thumb Georgiana Catana
  25 noiembrie 2021

  Recomand cu incredere. O firma serioasa, care va sta la dispozitie la orice ora din zi si noapte, rapid si bun. Numai cuvinte de lauda. Multumesc inca odata pentru tot.

  thumb Alina Krasniqi
  25 decembrie 2021

  Recomand cu incredere! Am contactat aceasta firma tocmai din Iasi pentru o repatriere din Germania. Dumnealor aveau recomandari excelente. Aceste aspecte s-au confimat; preturi mici, disponibilitate maxima, responsabilitate si respect!

  thumb Ancuța-Maria Goian
  25 noiembrie 2020
 • Servicii foarte bune, recomand!

  thumb Dan Moldovan
  25 noiembrie 2021

  I would like to thank you for your great service. Everything went well as promised.You gave us a releif at the most difficult time. Thank you all.

  thumb HASAN BAKIMCI
  25 noiembrie 2021

  Recomand cu cea mai mare încredere….o echipă de oameni minunați și profesioniști

  thumb Anca Tirla
  25 noiembrie 2019
 • Mereu acolo când ai nevoie! 💕

  thumb Claudia Balta
  25 noiembrie 2021

  Va multumesc din suflet pt tot ! M ati ajutat foarte mult si chiar va recomand celor care au nevoie de dumneavoastra !

  thumb Stefania Stefi
  25 noiembrie 2021

  Chiar dacă am trecut printr-un mare necaz în familie,firma d nului Paul ne-a fost alături atât din punct de vedere sufletesc cât și din punct de vedere logistic. Toate acestea denotă profesionalism și ii recomandăm cu încredere!

  thumb IOAN TEGLAS
  25 noiembrie 2021
 • O firma foarte serioasă! S-au ocupat de toate actele, de absolut tot! Am plătit un serviciu in plus, au fost foarre corecți și ne-au trimis repede bănutii înapoi! Recomand!

  thumb Larisa Arghir
  25 noiembrie 2020

  Numai cuvinte de lauda la adresa lor.Datorita lor mama noastră a fost repatriata în mijlocul pandemiei.. Un lucru imposibil devenit posibil,. Niște oameni minunați, Onești si cu foarte bun simț. Va mulțumesc încă o data pentru tot ajutorul și răbdarea acordata.. 🙏🙏🙏

  thumb d g
  25 noiembrie 2020

  Seriozitate maximă, ireproșabil, oameni minunați !!! Dumnezeu să vă binecuvânteze !!!

  thumb Julius Cezar
  24 noiembrie 2022
 • A fost cea mai buna alegere pe care am putut sa o fac. Oameni cu adevarat speciali, empatici si de mare ajutor. Va multumesc pentru tot

  thumb Alexandra Dudau
  25 noiembrie 2020

  Vă mulțumim frumos pt seriozitate. Sunteți niște oameni deosebiți. Recomand cu incredere această firmă!!! Vă mulțumim frumos încă o dată pt seriozitatea și promptitudinea de care ați dat dovadă. Multă sănătate!

  thumb Simona Zino
  25 noiembrie 2020

  Nam cuvinte de mulțumire bunica mea a decedat în timpul pandemie in anglia,mulțumesc agenție in primul rand dl-paul ați fost atât de răbdători…❤️

  thumb sali beiha
  25 noiembrie 2020
 • Recomand!

  thumb Carmen Borbely
  25 noiembrie 2020

  O echipă excelentă! Recomand!

  thumb I. Georgescu
  25 noiembrie 2015

  Recomand cu caldura aceasta echipa niste oameni minunati care stiu sa discute cu oameni indurerati care nu pun pe primul loc banii ce incearca sa ajute familiile in clipe grele le multumesc din tot sufletul si nu in ultimul rind pretu accesibil o sa ii recomand toata viata le multumesc pentru tot .Dumnezeu sa-i ajute lor si familiilor toata viata sa mai poata ajuta si sfatui si alte familii indurerate.

  thumb Ultra Entertainment™
  25 noiembrie 2020
 • Firma Omega a dat dovada de un profesionalism desăvârșit în cazul unei repatrieri din Germania. Recomand cu încredere și menționez ca punctualitatea și seriozitatea sunt cuvintele de ordine ale acestei firme. Vă mulțumesc pentru serviciile de calitate.

  thumb lazarescu razvan mihai
  23 noiembrie 2022

  Foarte rapid si simplu.

  thumb George Berendei
  25 noiembrie 2020

  Sunt unul din clienții care a avut bucuria sa lucreze cu acești oameni minunați. Jos pălăria pentru domnul Paul si echipei sale care au fost alături de mine pe tot parcursul acestui proces de repatriere. Tatăl meu a decedat în Franța iar dumnealor l-au adus intact acasă. Foarte grijulii, cu bun simț, fără cheltuieli surpriza, profesionali, plini de compasiune. Le mulțumesc cu această ocazie.

  thumb MARIAN PRISTAVU
  25 octombrie 2022
 • Oameni adevărați…cu latura umană ce depășește peste așteptări latura financiară! Punctualitate, seriozitate, eficiență, profesionalism…sunt doar câteva dintre calități! Recomand fără nici cea mai mică ezitare!

  thumb Simona Lazar
  25 noiembrie 2020

  Promptitudine si calitate in oferta serviciilor

  thumb petre doinita
  25 noiembrie 2020

  Mulțumim mult de ajutor!

  thumb Roxy Nucu
  25 noiembrie 2020