Repatriere Decedati Germania

Situația repatrierii persoanelor decedate din Germania în România poate fi considerată relativ unitară la nivelul întregii țări. Principiile în baza cărora se eliberează documentele pentru repatriere sunt aceleași însă există situații particulare funcție de zonă. Eliberarea documentelor implică în zonele cu populație mai mică primăria comunei sau orășelului respectiv pentru ca în zonele în care localitățile sunt mai mari să implice autoritatea ce am putea-o asimila cu „prefectura”, medicina legală precum și serviciile de pompe funebre municipale.

Astfel, documentele necesare repatrierii persoanelor decedate din Germania în România se obțin de la autoritățile locale ale localității unde a avut loc decesul. Acestea eliberează certificatul de deces local, certificatul de deces internațional precum și pașaportul mortuar. În vederea efectuării transportului funerar se folosește obligatoriu un sicriul din metal sau zinc (ce se sigilează) care se pune într-un sicriu de lemn.

Servicii complete Repatriere Decedati Germania

Repatriere decedati Germania – documente și apostilare

În vederea eliberării certificatului de deces – care, cum spuneam și în alte postări, se eliberează de autoritățile localității în care a avut loc decesul –, firma de pompe funebre trebuie să meargă la primărie (Standesamt) cu documentele persoanei decedate (inclusiv certificatul medical constatator al decesului). Primăria va elibera două certificate de deces: un certificat de deces local și un certificat de deces internațional. Extrem de important este însă apostilarea certificatului de deces internațional – apostilare fără de care nu se poate face transcrierea certificatului de deces într-unul românesc.

 • O echipa de profesionisti de nota 10. Aveam nevoie urgent sa aduc trupul sotului meu in țară si am apelat la aceasta firma pe care am ales-o la intamplare de pe net. S-au descurcat exemplar in privinta actelor, au fost foarte punctuali si foarte corecti in ceea ce priveste pretul. In pretul lor intra nu doar transportul, ci si toate accesoriile necesare inhumarii (sicriu special de zinc, cruce, acte de repatriere). Le mulțumesc pentru ajutor si ii recomand cu incredere.

  Simona - Evelina Costache Avatar Simona – Evelina Costache
  11 noiembrie 2022

  Numai cuvinte de lauda la adresa lor.Datorita lor mama noastră a fost repatriata în mijlocul pandemiei.. Un lucru imposibil devenit posibil,. Niște oameni minunați, Onești si cu foarte bun simț. Va mulțumesc încă o data pentru tot ajutorul și răbdarea acordata.. 🙏🙏🙏

  d g Avatar d g
  25 noiembrie 2020

  Recomand cu incredere. Sunt niște oameni minunați! Încă odată va mulțumesc din tot sufletul!

  Florin-Gabriel Cotcoruș Avatar Florin-Gabriel Cotcoruș
  25 noiembrie 2020
 • Recomand cu toata caldura.

  Lia Florut Avatar Lia Florut
  25 noiembrie 2019

  Doresc să mulțumesc serviciilor Funerarii Omega din Oradea, în particular Domnului Paul, pentru profesionalismul, empatia, atenția la cele mai mici detalii și disponibilitatea pentru serviciile de repatrieri din Elveția în România. Totul sa desfășurat perfect și mai mult decât în conformitate cu cele discutate la Telefon. Cu deosebită Stimă.

  Tiberius Ioan Certejan Avatar Tiberius Ioan Certejan
  25 septembrie 2022

  Firma Omega a dat dovada de un profesionalism desăvârșit în cazul unei repatrieri din Germania. Recomand cu încredere și menționez ca punctualitatea și seriozitatea sunt cuvintele de ordine ale acestei firme. Vă mulțumesc pentru serviciile de calitate.

  lazarescu razvan mihai Avatar lazarescu razvan mihai
  23 noiembrie 2022
 • Servicii excelente! Am folosit compania pentru repatrierea tatalui meu din Belgia, iar compania a intermediat procesul extraordinar. Multumim pentru sprijinul acordat in acele momente tragice pentru familia noastra!

  Dana Ureche Avatar Dana Ureche
  25 noiembrie 2021

  Recomand cu caldura aceasta echipa niste oameni minunati care stiu sa discute cu oameni indurerati care nu pun pe primul loc banii ce incearca sa ajute familiile in clipe grele le multumesc din tot sufletul si nu in ultimul rind pretu accesibil o sa ii recomand toata viata le multumesc pentru tot .Dumnezeu sa-i ajute lor si familiilor toata viata sa mai poata ajuta si sfatui si alte familii indurerate.

  Ultra Entertainment™ Avatar Ultra Entertainment™
  25 noiembrie 2020

  Very professional company and extremely serios and competent people to ensure the family overcomes such an unhappy moment, very well documented, good advice all along and very reactive 24h a day when contacted. Impeccable service of repatriation, legal papers, transport, every detail is taken care of. Highly recommended. Many thanks again to Paul and Gabi.

  MONICA FLORID Avatar MONICA FLORID
  25 noiembrie 2021
 • Super colaborare, au stiut sa raspunda la toate intrebarile noastre. Demersurile au fost destul de rapide. Totul a decurs foarte bine. Recomand!

  Ana Gavris Avatar Ana Gavris
  25 iunie 2022

  Servicii foarte bune, recomand!

  Dan Moldovan Avatar Dan Moldovan
  25 noiembrie 2021

  Recomand!

  Carmen Borbely Avatar Carmen Borbely
  25 noiembrie 2020
 • Chiar dacă am trecut printr-un mare necaz în familie,firma d nului Paul ne-a fost alături atât din punct de vedere sufletesc cât și din punct de vedere logistic. Toate acestea denotă profesionalism și ii recomandăm cu încredere!

  IOAN TEGLAS Avatar IOAN TEGLAS
  25 noiembrie 2021

  Vă mulțumim frumos pt seriozitate. Sunteți niște oameni deosebiți. Recomand cu incredere această firmă!!! Vă mulțumim frumos încă o dată pt seriozitatea și promptitudinea de care ați dat dovadă. Multă sănătate!

  Simona Zino Avatar Simona Zino
  25 noiembrie 2020

  Profesionalism, seriozitate, absolut nimic de reprosat. Recomand!

  Ioana Vaduvescu Avatar Ioana Vaduvescu
  25 octombrie 2022
 • Am contactat aceasta firma prin intermediul internetului si ii recomand cu drag. Multumesc echipei in special domnului Paul care ne-a vorbit cu cadura și răbdare in orice moment la orice ora foarte prompt si ni l-au adus pe cumnatul meu din Belgia in foarte scurt timp rezolvand actele si tot ce a fost nevoie. L-am simtit ca pe un prieten care ma simte cu noi si ne ajuta.

  Alina Lupastean Avatar Alina Lupastean
  25 decembrie 2021

  Sunt unul din clienții care a avut bucuria sa lucreze cu acești oameni minunați. Jos pălăria pentru domnul Paul si echipei sale care au fost alături de mine pe tot parcursul acestui proces de repatriere. Tatăl meu a decedat în Franța iar dumnealor l-au adus intact acasă. Foarte grijulii, cu bun simț, fără cheltuieli surpriza, profesionali, plini de compasiune. Le mulțumesc cu această ocazie.

  MARIAN PRISTAVU Avatar MARIAN PRISTAVU
  25 octombrie 2022

  Ne-au fost recomandati de cineva si am fost foarte multumiti de ei. E un moment de doliu care e deja foarte dificil si care a fost mult mai complicat din cauza crizei sanitare. Am avut noroc sa reusim sa organizam repatrierea chiar in conditiile astea datorita Omega repatrieri. Le multumim mult pentru ajutor.

  Remus Tirdea Avatar Remus Tirdea
  25 noiembrie 2020
 • Seriozitate maxima din partea companiei nota 10+.. mulțumim mult!!

  Gabriel Nastase Avatar Gabriel Nastase
  25 noiembrie 2021

  Recomand cu cea mai mare încredere….o echipă de oameni minunați și profesioniști

  Anca Tirla Avatar Anca Tirla
  25 noiembrie 2019

  Profesionalism și compasiune.

  Ramona Tudor Avatar Ramona Tudor
  25 iulie 2022
 • Mulțumim mult de ajutor!

  Roxy Nucu Avatar Roxy Nucu
  25 noiembrie 2020

  Promptitudine si calitate in oferta serviciilor

  petre doinita Avatar petre doinita
  25 noiembrie 2020

  Oameni adevărați…cu latura umană ce depășește peste așteptări latura financiară! Punctualitate, seriozitate, eficiență, profesionalism…sunt doar câteva dintre calități! Recomand fără nici cea mai mică ezitare!

  Simona Lazar Avatar Simona Lazar
  25 noiembrie 2020
 • O echipă excelentă! Recomand!

  I. Georgescu Avatar I. Georgescu
  25 noiembrie 2015

  Va multumesc din suflet pt tot ! M ati ajutat foarte mult si chiar va recomand celor care au nevoie de dumneavoastra !

  Stefania Stefi Avatar Stefania Stefi
  25 noiembrie 2021

  Recomand cu incredere! Am contactat aceasta firma tocmai din Iasi pentru o repatriere din Germania. Dumnealor aveau recomandari excelente. Aceste aspecte s-au confimat; preturi mici, disponibilitate maxima, responsabilitate si respect!

  Ancuța-Maria Goian Avatar Ancuța-Maria Goian
  25 noiembrie 2020
 • Am avut nevoie de ajutor in repatrierea sotului decedat in Franta. Totul a fost bine sincronizat, multumiri firmei .

  iuliana roman Avatar iuliana roman
  25 iulie 2022

  Mereu acolo când ai nevoie! 💕

  Claudia Balta Avatar Claudia Balta
  25 noiembrie 2021

  O firmă foarte serioasa cu oameni minunați și cu suflet mare ! Le mulțumesc pentru tot sprijinul fizic și moral ce ni l-au oferit ..apelați cu încredere la aceasta firma .nu veți fi dezamăgiți !

  Georgiana Catana Avatar Georgiana Catana
  25 noiembrie 2021

Servicii Funerare Non-Stop PREȚURI CORECTE

Repatriere decedați Germania – cazuri particulare

În principal sunt trei situații care pot fi întâlnite pe teritoriul Germaniei în aspectele ce țin de repatrierea persoanelor decedate în  România. În primul rând, întâlnim situația în care, autoritățile locale, în principal primăria, eliberează toate documentele necesare repatrierii persoanei decedate. În al doilea rând avem de-a face cu situația în care eliberarea documentelor pentru început de către primărie – cu eliberarea certificatelor de deces. După aceea se face eliberarea pașaportului mortuar de către pompele funebre orășenești care, în urma sigilării sicriului, emit documentul. În al treilea rând, există situații când, în urma decesului la domiciliul, în vederea emiterii certificatului de deces, persoana decedată trebuie să fie inspectată de către serviciul de medicină legală. În urma inspecției efectuată de către medicul legist se dă o adeverință care certifică faptul că moartea a survenit din cauze naturale. Odată eliberată această adeverință, primăria poate elibera documentele necesare repatrierii. Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție la Omega Repatriere Decedați00 40 757 102 103
Sună acum. Suntem non-stop.