Repatriere Decedati Germania

Situația repatrierii persoanelor decedate din Germania în România poate fi considerată relativ unitară la nivelul întregii țări. Principiile în baza cărora se eliberează documentele pentru repatriere sunt aceleași însă există situații particulare funcție de zonă. Eliberarea documentelor implică în zonele cu populație mai mică primăria comunei sau orășelului respectiv pentru ca în zonele în care localitățile sunt mai mari să implice autoritatea ce am putea-o asimila cu „prefectura”, medicina legală precum și serviciile de pompe funebre municipale.

Astfel, documentele necesare repatrierii persoanelor decedate din Germania în România se obțin de la autoritățile locale ale localității unde a avut loc decesul. Acestea eliberează certificatul de deces local, certificatul de deces internațional precum și pașaportul mortuar. În vederea efectuării transportului funerar se folosește obligatoriu un sicriul din metal sau zinc (ce se sigilează) care se pune într-un sicriu de lemn.

Servicii complete Repatriere Decedati Germania

Repatriere decedati Germania – documente și apostilare

În vederea eliberării certificatului de deces – care, cum spuneam și în alte postări, se eliberează de autoritățile localității în care a avut loc decesul –, firma de pompe funebre trebuie să meargă la primărie (Standesamt) cu documentele persoanei decedate (inclusiv certificatul medical constatator al decesului). Primăria va elibera două certificate de deces: un certificat de deces local și un certificat de deces internațional. Extrem de important este însă apostilarea certificatului de deces internațional – apostilare fără de care nu se poate face transcrierea certificatului de deces într-unul românesc.
Servicii Funerare Non-Stop PREȚURI CORECTE

Repatriere decedați Germania – cazuri particulare

În principal sunt trei situații care pot fi întâlnite pe teritoriul Germaniei în aspectele ce țin de repatrierea persoanelor decedate în  România. În primul rând, întâlnim situația în care, autoritățile locale, în principal primăria, eliberează toate documentele necesare repatrierii persoanei decedate. În al doilea rând avem de-a face cu situația în care eliberarea documentelor pentru început de către primărie – cu eliberarea certificatelor de deces. După aceea se face eliberarea pașaportului mortuar de către pompele funebre orășenești care, în urma sigilării sicriului, emit documentul. În al treilea rând, există situații când, în urma decesului la domiciliul, în vederea emiterii certificatului de deces, persoana decedată trebuie să fie inspectată de către serviciul de medicină legală. În urma inspecției efectuată de către medicul legist se dă o adeverință care certifică faptul că moartea a survenit din cauze naturale. Odată eliberată această adeverință, primăria poate elibera documentele necesare repatrierii. Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție la Omega Repatriere Decedați00 40 757 102 103
Sună acum. Suntem non-stop.