Repatriere Decedati Austria

Pentru repatrierea decedaților din Austria este nevoie de obținerea documentelor necesare. Acestea, cu excepția orașului Viena, se obține de la autoritățile locale. Certificatul de deces este obligatoriul în demersul de repatriere decedați Austria și este emis fie de localitatea în care a avut loc decesul. Dar acesta poate să fie emis de localitatea unde persoana decedată are domiciliul (aceasta reprezintă o noutate majoră și e o situația unică în țările UE). Pașaportul mortuar este emis însă în mod obligatoriu de autoritățile desemnate în acest sens ale localității de unde are loc preluarea corpului neînsuflețit.

Servicii complete Repatriere Decedati Austria

Timpul pentru repatrierea decedaților din Austria

În general timpul în care poate avea loc repatrierea persoanei decedate este scurt. Societatea noastră de repatriere decedați se ocupă de formalitățile de repatriere decedați circa într-o singură zi urmând ca spre sfârșitul acesteia să și înceapă efectuarea transportului funerar.

Dacă însă este vorba de un deces care nu este cauzat de moarte naturală sau în circumstanțe necunoscute și poliția anchetează cazul, atunci orice formalitate în vederea repatrierii este blocată și nu poate fi efectuată. De obicei procurorul de caz dă liber la înhumarea trupului persoanei decedate în câteva zile de la deschiderea cazului.

Familia nu trebuie să fie prezentă sau să asiste personalul nostru în vederea repatrierii persoanei decedate, noi putând obține toate documentele necesare pentru repatriere (certificatul de deces internațional, pașaportul mortuar).
Apelează-ne. Consultanță gratuită Non-Stop!

Un aspect diferit este însă când decesul are loc în Viena. În această situație o parte din documente sunt eliberate de către firma de pompe funebre a orașului. Aceasta va fi și firma care va desemna un reprezentant să vină la spital la închiderea sicriului sau va solicita firmei noastre să transportăm sicriul cu persoana neînsuflețită la sediul societății lor în vederea sigilării acestuia.

În Austria, CERTIFICATUL DE DECES internațional nu trebuie să fie apostilat. Pe baza acestuia precum și pe baza celorlalte documente solicitate de către primăria localității unde persoana decedată a avut ultimul domiciliu se poate solicita un certificat de deces românesc. O altă variantă ar fi ca pe baza documentelor emise de autoritățile austriece la AMBASADA ROMÂNIEI, aceasta să emită certificatul de deces românesc.

Aspecte care ține de taxe, costuri, cazuri particulare de repatriere a persoanelor decedate din Austria în România le putem discuta dacă ne contactați.

Așadar, pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați, 24 h la tel : 00 40 757 102 103

Sună-ne chiar acum. Non-Stop